Saturday, August 26, 2017

Flash cards - 10. Communications Management

Below are flash cards simulation questions on the chapter Project Communications management.
Both question and answer are given below.
Answer is hidden by giving the font color of text and background color as same. 
To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor.

1. What is Interactive communication (Examples). (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. meetings, calls, video conference; They are most effective.

2. What is Push communication (Examples). (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. email, fax. Memo etc, press release

3. What is Pull communication (Examples). (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. intranet, repository, e-learning;
They can be retrieved anytime, from anywhere

4. What is Para-lingual communication.. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. tone and pitch of voice

5. What is Body language (Non-verbal). (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. gesture, facial expressions, appearance

6.What are different types of communication?. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
Different types of communication = Reading, writing, listening, speaking. Also classified as:
Internal vs external
Formal vs informal (email is informal)
Official vs unofficial
Vertical vs horizontal
Written vs oral
Verbal vs non-verbal

7. What is formula for total number of channels, if there are 'n' number of stakeholders. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
Total number of potential communication channels = n(n – 1)/2, where n represents the number of stakeholders

8. What is the meaning of feedback?. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:

To confirm message is understood, sender can ask feedback -i.e. receiver to explain in his own words, what the message is about

9. What is examples of Formal written communication. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
e.g. contract, system requirement

10. What is Formal verbal (Examples) communication. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. presentation, seminar

11. What is informal written (Examples) communication. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
E.g. email, chat

12. What is Informal verbal (Examples) communication. (To see the answer, pls highlight text by selecting it with mouse cursor)
Answer:
meetings, calls

No comments:

Post a Comment